3 oktober 2017 by sportvoedingplaza with 0 comments

Bouw spiermassa op met whey eiwitten


Whey eiwit wordt veel door sporters gebruikt. Whey bevat een hoge concentratie aan eiwitten wat spieropbouw en spierherstel bevordert. Wanneer je whey eiwit gebruikt worden niet alleen je spieren gezonder en sterker. Whey beschermt je ook tegen hart- en vaatziekten en zelfs tegen ziektes zoals kanker. In feite is het een product dat bijdraagt tot een gezond lichaam en geest.

De zuiverheid van eiwitten in whey supplementen

Er bestaan diverse soorten whey eiwitten en het onderscheid wordt vooral gemaakt door de zuiverheid. Hoe groter de zuiverheid, hoe hoger de concentratie aan eiwitten en hoe waardevoller het product is.

De volgende drie soorten whey komen het meest voor:

  • Isolaat eiwit: het eiwitgehalte ligt tussen 85% en 95%: een supplement met het hoogste percentage aan eiwit dat momenteel verkrijgbaar is.
  • Concentraat eiwit: het eiwitgehalte situeert zich tussen de 50% en 80%.
  • Hydrolisaat eiwit: wordt over het algemeen minder gebruikt want de eiwitshakes smaken bitter door het hydrolisatie-proces.

 

 

Welke eiwitshake past het beste bij jou?

Welke soort whey eiwit je gebruikt, hangt af van je doelstellingen. Voor de gemiddelde sporter is whey concentraat al voldoende. Wil je een sterke toename van je spieren? Dan gebruik je het beste isolaat. Whey wordt verwerkt in proteïne- of eiwitshakes maar ook in diverse andere voedingssupplementen.

Whey-eiwit onmisbaar bij spieropbouw

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Iedereen die met regelmaat spieroefeningen doet, heeft eiwitten nodig om spiermassa en kracht op te bouwen. Wanneer je regelmatig traint met gewichten, ontstaan er kleine scheurtjes in je spiervezels. Dankzij whey eiwitten zullen die scheurtjes zich sneller herstellen en worden je spieren verstevigd. Resultaat? Meer spierkracht en een gespierder lichaam!

Gewicht verliezen met eiwitten

Eiwitten zorgen er ook voor dat je gewicht verliest en worden daarom in verschillende diëten gebruikt. Het voordeel van eiwitten is dat ze met name lichaamsvet verbranden, en geen spiermassa. Wanneer je meer spieren hebt, krijg je een snellere stofwisseling en verbrand je meer calorieën. Whey is dus ook zeer geschikt om gewicht te verliezen!

Ben jij op zoek naar eiwitten die je helpen met spieropbouw of bij het afvallen? Bekijk dan meteen onze eiwit producten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sportvoeding en de beste aanbiedingen? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook  en Instagram.

Reageren op deze blog