Informatie sportvoeding

Sportvoeding helpt je voor een gezonde en gebalanceerde voeding te zorgen. Mis je bepaalde vitaminen of wil je er pre-workout voor zorgen dat je goed van start kunt gaan? De juiste supplementen zorgen ervoor dat je lichaam de beschikking heeft over alle bouwstoffen die je nodig hebt. Je kunt gebruik maken van supplementen om af te slanken of er met de juiste aminozuren voor zorgen dat je de spieropbouw optimaal kunt ondersteunen. Daarnaast zijn er supplementen met creatine en specifiek voor de duursport beschikbaar, net als eiwitten en superfoods die je in shakes kunt verwerken.

Afslanken en aminozuren

De supplementen op het gebied van afslanken zorgen ervoor dat je lichaam meer vet zal verbranden. Je komt sneller uit op het gewicht dat je wenst, omdat je je lichaam als het ware stimuleert om het overtollige vet zo snel mogelijk te verbranden. Het is uiteraard van belang om de supplementen in te nemen en daarnaast meer te gaan bewegen.
Wil je aan de andere kant juist groeien door meer spieren op te bouwen of de spierafbraak actief tegengaan? Maak dan gebruik van supplementen met aminozuren, met name de BCAA’s zijn daar erg goed voor geschikt.

Creatine en duursport

Creatine komt voor in supplementen die je helpen betere prestaties te leveren, omdat je er daarmee voor zorgt dat je lichaam meer ATP aan kan maken. Dit is de stof die we gebruiken om energie aan te maken, die we nodig hebben tijdens het sporten en bewegen. Door meer creatine in te nemen via supplementen zorg je ervoor dat er geen tekort in je lichaam zal ontstaan. Ben je juist meer van de duursporten? Daar zijn andere supplementen voor beschikbaar. Houd er rekening mee dat supplementen niet gelijk staan aan doping, je maakt gebruik van toegestane stoffen die je kunnen helpen het maximale uit je eigen lichaam te halen.

Eiwitten en superfoods

Veel van de supplementen bevatten eiwitten, omdat dit belangrijke bouwstoffen zijn voor ons lichaam. De eiwitten zijn op hun beurt weer opgebouwd uit aminozuren, waarvan er in totaal 20 zijn. 12 hiervan kunnen we zelf aanmaken, de andere 8 dienen we in te nemen via supplementen of andere vormen van voeding. Tenslotte kun je gebruik maken van supplementen met superfoods. Je zorgt er daarmee voor dat je rijke bronnen van vitaminen en mineralen inneemt, zodat je dankzij de supplementen op een gezonde wijze door het leven kunt gaan.

 

De beste sportvoeding

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw favoriete sportvoeding. Daarom hebben wij de beste sportvoeding voor u op een rijtje gezet.

 

Anderen die “sportvoeding” bekeken, bekeken ook:
AminozurenCreatine of eiwitten