26 juni 2018 by sportvoedingplaza with 0 comments

Wat is de beste sportvoeding?


Wat veel mensen al weten, en andere nu gaan ontdekken, is dat wanneer je aan het sporten bent de juiste sportvoeding essentieel is om het maximale uit je trainingen te halen. Als we het over sportvoeding hebben en welke voeding nou het meest geschikt voor jou is komen de discussies al naar boven, iedere trainer en deskundige zal iets anders beweren omdat er tegenwoordig zoveel verschillende producten op de markt zijn.

Wat is sportvoeding?

Vaak wordt sportvoeding herkent aan het hoge percentage aan eiwitten wat in het product zit, deze eiwitten zijn belangrijk voor het herstel van de sporters na een wedstrijd of training. Ook zie je vaak dat in sportvoeding voldoende andere voedingsstoffen zitten zoals mineralen en vitaminen. Sportvoeding is dus eigenlijk een product om je te helpen met het herstel van je spieren na een zware inspanning.

 

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Tijdens het trainen worden je spieren belast, hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes (beschadigingen) aan je spieren, dit is heel normaal. Door voldoende te rusten en goed te eten zal je lichaam deze scheurtjes vanzelf herstellen. Dit goede eten bestaat uit eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eiwitshakes en/of andere supplementen maar dit kan ook gewoon bestaan uit bijvoorbeeld een zuivelproduct zoals kwark. Het is vooral belangrijk dat je na de training (net nadat je schade hebt aangericht aan je spieren) je voldoende eiwitten inneemt voor direct en gezond herstel.

Welke sportvoeding bestaat er allemaal?

Er zijn tegenwoordig een groot aantal soorten en merken sportvoeding op de markt, de bekendste hiervan zijn de eiwitshakes. Een eiwitshake is een op poeder gebaseerde shake die je mixt met water of melk. In een eiwitshake zit een hoog percentage aan eiwitten en andere macros die goed zijn voor je lichaam en je helpen bij het spierherstel. Veel mensen verkiezen de eiwitshakes boven andere sportvoeding omdat ze in diverse heerlijke smaken te verkrijgen zijn en je ze snel tussendoor makkelijk weg kunt drinken.

Een andere bekende variant in de sportvoeding zijn de eiwitrepen. Eiwitrepen zijn te vergelijken met bijvoorbeeld een snicker en worden net als eiwitshakes op de markt gepresenteerd in diverse smaken en maten, het is een heerlijk hapje voor tussendoor en ook nog eens vol met eiwitten. Naast eiwitten zijn er natuurlijk ook vitaminen nodig bij het optimale herstel van je lichaam, hier zijn ook speciale supplementen cocktails voor op de markt die je alle belangrijke vitaminen geven.

Welke sportvoeding is het voordeligst en best voor mij?

Doordat het aanbod sportvoeding zo breed is hebben wij een selectie gemaakt van 5 producten die het meest voordelig en het best zijn op dit moment op de markt. De producten die wij hebben geselecteerd voor u zijn van goede kwaliteit en worden hoog beoordeeld door de consument. Om het extra makkelijk voor u te maken geven wij een top 5 zodat u niets teveel betaald!

Dit is onze top 5 sportvoeding:

1. Whey Perfection
2. Isolate Perfection
3. Creatine Ultra
4. Protein & Oats Bars
5. 24HR Smart Pack

Wij wensen u veel plezier en succes met het behalen van uw doelen!

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reageren op deze blog